Afbeelding
Foto:

Echt op sien Tessels naar Den Hoorn

De tiende uitvoering 'Echt op sien Tessels' is op 2 november in De Waldhoorn in Den Hoorn. Aanvang 15:00 uur en 19:30 uur.

'Tessels on De Hoore dot sel je bekoore' luidt de titel van de uitvoering in het Tesselse dialekt. Eén en ander in samenwerking met de Hoornder dorpscommissie. In verband met de verwachte belangstelling zijn er twee uitvoeringen. De eerste 's middags om 15.00 uur. De tweede 's avonds om 19.30 uur.

"Den Hoorn was in 2012 het eerste buitendorp dat we aandeden. Het was toen niet zo gemakkelijk om Hoornders te vinden die hieraan mee wilden doen. Dat is nu wel anders. Omdat bijna iedereen nu wel weet wat we doen was het snel rond.

De mensen die meedoen zijn: André Bakker, Bertha Boogaard-Dros, Jan en Kees Boon, Dick Drijver, Maatje Kikkert-Kuiper, Jan Lap, Willem Roeper, Gitta Rommets-Witte en Jacqelien Wilner-Hoogenbosch. Hier komen nog bij, onze vaste zangers Aart van den Brink (foto) en Gerrit Terwindt. Dat belooft dus wat.

Het blijft altijd heel mooi om mee te doen en zo mensen in de zaal een mooie middag of avond te bezorgen. Daar doet iedereen het voor. Het wordt weer een heel spektakel waarin alle 'artiesten' hun beste beentje voor zetten.

Dat kan zijn met: een verhaal, gedicht, anekdotes, sketches of liedjes in het Tesselse dialekt. Ieder optreden duurt ongeveer tien minuten. Zo is er heel veel variatie. Met 'n lach en een traan.

Er zijn zes optredens voor en zes na de pauze. Voor de pauze trekken we een half uur uit. Regie en presentatie zijn in handen van Ina Schrama en Irene Zegers.

De kaarten kosten €5,- , inclusief koffie of thee bij binnenkomst. Daarvoor in ruil dik twee uur vermaak. "Geen geld!" Iedereen is van harte welkom.

Maar omdat het aan Den Hoorn is, 'lèègge Hoornders deerbee on 't fóórspeen.' Voor Hoornders zijn de kaarten vanaf 18 oktober te koop bij Spar Goënga.

Een week later, 25 oktober komen ze ook in De Burg te koop bij 'Het Open Boek'. Dus wees 'r op tiêd bee en kom niet on de voste deur."

Namens de organisatie 'Echt op sien Tessels': Gerard Kuip.