Noodhulpteam

Het CDA heeft het oog laten vallen op het Noodhulpteam als mogelijke verlichting voor de druk op de ambulancezorg op Texel.

De partij dient woensdagavond tijdens de raadsvergadering een motie in met het verzoek aan het college om te onderzoeken welke rol het Noodhulpteam zou kunnen spelen om de druk te verminderen. Dat zou in samenspraak met de veiligheidsregio Noord-Holland Noord en het Rode Kruis, waar het Noodhulpteam onder valt, moeten gebeuren.

Het CDA gaat uit van de situatie dat er soms even geen ambulance op Texel beschikbaar is in geval van meerdere uitrukken tegelijk of wanneer er een ambulance op weg is naar de overkant. Volgens de partij zou het Noodhulpteam verlichting kunnen bieden in de eerstelijnszorg op Texel. Het Noodhulpteam op Texel bestaat een paar jaar. Het team kwam er na het vertrek van het SIGMA-team dat bestond om bij grootschalige ongevallen en calamiteiten met veel slachtoffers medische assistentie te kunnen verlenen.

De vrijwilligers van het Noodhulpteam zijn opgeleid voor het helpen van lichtgewonde slachtoffers en helpen vier keer jaar mee bij grote evenementen om ervaring op te doen in de behandeling van lichtgewonde slachtoffers. Het team is tot nu nog niet opgeroepen en dat is volgens het CDA een gemiste kans.

dient woensdag tijdens de raadsvergadering een motie in met het verzoek aan