Texel Futsal voor het eerst in de nieuwe sporthal.
Texel Futsal voor het eerst in de nieuwe sporthal. Foto: Willem Sangers

Zaalvoetballers winnen van ONR

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben de eerste wedstrijd in de nieuwe sporthal in Den Burg winnend afgesloten.

Texel won met 6-2 van ONR uit Roden. De eerste helft begon tam, volgens coach Martijn de Veij met een laag tempo. Texel wist niettemin twee keer te scoren, waardoor de ploeg met een 2-1 voorsprong de rust in ging. In de tweede helft werd orde op zaken gesteld, waardoor Texel binnen vijf minuten drie keer scoorde en op een 5-1 voorsprong kwam. Texel had daardoor voldoende voorsprong opgebouwd om tegen ONR niet langer in gevaar te kunnen komen. Het werd uiteindelijk 6-2 met drie doelpunten van Jesper Arkenbout, twee van Pieter-Jan Eelman en één doelpunt van Lesley Koning.

Het was voor iedereen wennen om in de nieuwe sporthal te spelen. De vloer speelde lekker en voelde sneller dan de vloer in Ons Genoegen. De nieuwe hal zelf kwam nog klinisch en steriel over. Met behulp van tape werden op de grond lijnen aangegeven als er een corner werd genomen. In de kantine moesten de bezoekers hun best doen om de wedstrijd in de hal te kunnen volgen.

Texel staat door de overwinning op de vierde plaats in de eerste divisie van het zaalvoetbal. ONR staat onderaan. Texel speelt komende vrijdagavond in de nieuwe sporthal tegen HZV Het Vennewater.