Lust for Sport wil verhuizen naar het voormalige meubelhuis, aan de kant van de Bernhardlaan.
Lust for Sport wil verhuizen naar het voormalige meubelhuis, aan de kant van de Bernhardlaan. Foto: Gerard Timmerman

College werkt mee aan verhuizing Lust for Sport naar Bernhardlaan

De gemeente werkt mee aan verplaatsing van de sportschool Lust for Sport naar de voormalige meubelzaal aan de Bernhardlaan/Maricoweg.

Lust for Sport zit nu nog op twee locaties in Den Burg: aan de Vogelenzang en aan de Abbewaal. De eigenaars van de sportschool, de broers Maarten en Martijn Eelman, dienden bij de gemeente het (principe)verzoek in beide activiteiten te verplaatsen naar een deel van het leegstaande bedrijfsgebouw aan de Bernhardlaan-Maricoweg.

De nieuwe eigenaar van dit pand wil hiervan een deel verhuren aan de sportschool. Zo krijgt de sportschool meer ruimte dan op de huidige locaties, die te beperkt is voor het groeiende aantal leden. Lust for Sport komt in het gedeelte aan de Bernhardlaan.

Het pand staat op het bedrijventerrein en heeft ook die bestemming. Daar mogen alleen bedrijfsvormen die voorkomen op de bijbehorende bedrijvenlijst. Sportscholen en andere dienstverlenende bedrijfsvormen passen daarbinnen niet.

Dat het college van b en w er toch mee instemt heeft meerdere redenen: De hal staat in een omgeving waar al diverse soorten ondernemingen zijn gevestigd. "Een sportschool past in deze omgeving en heeft een goede uitstraling op de Bernhardlaan." Het omliggende terrein biedt ruimte voor het realiseren van benodigde parkeerplaatsen. Ook is het zo dat twee andere sportscholen (Stay Fit en Sportschool Texel) ook op een bedrijventerrein zitten. Definitief, nadat het college de bestemming hiervoor heeft aangepast.

Verder is het volgens b en w zo dat een sportschool bijdraagt aan een goede gezondheid van Texelaars. Het college heeft daarom het principeverzoek positief beoordeeld. De initiatiefnemers kunnen nu een aanvraag omgevingsvergunning indienen voor een wijziging van het gebruik en verbouwing van het pand.

De broers laten weten blij te zijn met het besluit van het college. Ze hopen begin volgend jaar op hun nieuwe locatie van start te gaan. De ingang komt aan de Bernhardlaan.

Kelly Dynamics & Dance maakt ook gebruikt van de faciliteiten van Lust for Sport.

De verhuizing maakt het mogelijk dat de ruimten aan de Vogelenzang en aan de Abbewaal een andere invulling krijgen.

Het is nog niet bekend welke andere activiteiten er in het voormalige meubelhuis komen. Het pand heeft jaren leeg gestaan.