Ina Schrama luidt de bel bij de start van de nieuwe website van de Historische Vereniging.
Ina Schrama luidt de bel bij de start van de nieuwe website van de Historische Vereniging. Foto: Gerard Timmerman

Oude foto's krant op website Historische Vereniging

De Historische Vereniging Texel (HVT) heeft zaterdagmiddag tijdens de Dag van de Texelse Archeologie haar nieuwe website in gebruik genomen.

Ina Schrama nam de site officieel in gebruik door in De Burght aan de Binnenburg in Den Burg de bel van Polak, dorpsomroeper van Den Burg en sigarenmaker, te luiden.

Op de site ook foto's uit het archief van Langeveld & De Rooy, gemaakt voor onder meer de Texelse Courant. De foto's, een deel van de collectie van L&R, worden ingescand en van informatie voorzien door een groep vrijwilligers van HVT, die elke woensdagmorgen bijeenkomt.

De beelden zijn voor velen een feest van herkenning, zoals foto's van Ouwe Sunderklaas, waarop menigeen zichzelf of andere speulers herkent of zich de onderwerpen weet te herinneren. De ingescande foto's en andere historische informatie zijn te vinden op www.historischeverenigingtexel.nl.

Bedoeling is dat het een platform wordt voor historische informatie over Texel. De site geeft ook een overzicht van de wijze waarop de Historische Vereniging is georganiseerd.