Afbeelding
Foto:

Hoog reüniegehalte op 32ste Texel Blues

"Got my mojo working", "crossroads" en andere bluesklassiekers. Ze werden dit weekend in vele varianten gespeeld op het bluesfestival. Meer dan 30 bands op 13 verschillende podia in Den Burg speelden blues en aanverwante stijlen. Van vrolijke rockabilly tot snoeiharde bluesrock, en van de Deltablues t/m boogie.

Vrijdagavond zat de stemming er al goed in. De regen buiten dreef iedereen naar binnen, toen tegen middernacht de groots aangekondigde bluesgodin en Erja Lyytinen het podium betrad, zat de Question mudvol. De "koningin van de slidegitaar" deed haar reputatie eer aan, ook toen ze van het podium kwam en de tussen de toeschouwers de bottleneck over de snaren liet glijden.

Als hoofdact van de vrijdagavond was ze één van de jongere artiesten op het festival, want onder de muzikanten waren heel wat ouwe rotten. De Blues Challenge op zaterdagmiddag, waarin nieuwe bands elkaar muzikaal uitdaagden, was met name bedoeld voor verjonging in de blues. Maar ook binnen deze vijf bands had de vergrijzing toegeslagen. Wat overigens geen enkele afbreuk deed aan de kwaliteit, integendeel. Voor zanger Martien Keijser van Mike Martin & The Bluesband in Mans draaide het zelfs uit op een reünie met Texelaar Simon van der Geest, gitarist in hun oude band Rowdy.

Geert Bosscha en Fred Winkel en Marrie Winkel van de organisatie hadden veel eer van hun werk. Er was, zoals vanouds, veel volk op de been, het was gezellig en de sfeer was relaxed. Veel waardering voor de kwaliteit van de bluesbands, reden voor liefhebbers uit het hele land dit weekend in oktober tijdig te reserveren. Ook voor veel bezoekers, op straat te herkennen aan de typerende hoedjes en T-shirts, draaide het ook uit op een reünie. De Texelse bijdrage kwam zaterdag van Hip Shake en zondag, in het voorprogramma van Julian Sas, Edwin "Blues" Bakker.

Op de foto: 1. Mike Martin & The Bluesband; 2. Boom Boom Barber; 3. The Mudbirds; 4. Roy Stepien Trio; 5. Erja Lyytinen; 6. Dede Priest; 7. Voor de ticketverkoop was uitgeweken naar De Waag; 8. Raymunda; 9: Zydeco La Louisiane.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding