Impressie van de niet alledaagse appartementen in het centrum van Den Burg die snel gerealiseerd kunnen worden.
Impressie van de niet alledaagse appartementen in het centrum van Den Burg die snel gerealiseerd kunnen worden. Foto: Uriot/ Amstate

"Westenzicht biedt ruimte en luxe"

Drie grote appartementen aan de rand van Den Burg en met toch veel privacy. Het nog te realiseren Wooncomplex Westenzicht moet komen te liggen aan de Verzetsstraat. Woningen in het hogere segment, van alle gemakken voorzien.

De ontwikkeling van de appartementen is in handen van projectontwikkelaar Amstate. Wanneer het complex wordt opgeleverd is afhankelijk van de verkoop. "Dat kan vrij snel gaan. Maar het zijn woningen in het hogere segment met een startprijs van €645.000,-. Dat is dus voor een bepaalde doelgroep", vertelt Hans van Es van De Texelse Makelaars (als verkooppartner aan het project verbonden). Van Es realiseert zich dat het prijzige appartementen zijn, maar geeft ook aan dat het voor de Texelse markt unieke appartementen zijn.

"Iedereen heeft privacy en zijn eigen verdieping. De berging van het appartement op de begane grond is van binnenuit bereikbaar. De bergingen van de eerste en tweede verdieping zijn op de begane grond gesitueerd. Het appartement op de begane grond heeft een flinke tuin die bijna rondom loopt, de eerste etage heeft een dakterras en een balkon en de tweede etage heeft twee balkons.

Westenzicht is een energiezuinig project. De woningen worden gasloos opgeleverd. Iedere woning wordt voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling met een zone-regeling per kamer behoudens de woonkamer, deze wordt voorzien van de hoofdthermostaat. De woningen worden geventileerd middels een ventilatiesysteem gebaseerd op natuurlijke toevoer en mechanische afzuiging op basis van CO2 gemeten in de verschillende ruimten.

"Desgewenst kan heel veel worden aangepast. Dat is het voordeel van nieuwbouw. De appartementen hebben allemaal twee slaapkamers met eigen badkamer, maar dat is geen in beton gegoten plan. Als men het graag anders wil, kan dat in overleg. Dat geldt ook voor de keuze van het sanitair en het tegelwerk", vervolgt Van Es.

Doordat de appartementen op de eerste en tweede verdiepingen met lift bereikbaar zijn, worden het levensloopbestendige woningen. "Maar ook mensen die gewoon een prachtige woning willen die net even wat anders is dan de rest kunnen hier terecht. Het worden echt unieke appartementen", stelt de makelaar. De grootte van de appartementen varieert tussen de 140 m² en de 163 m². Hier komen de bergingen van 15 m² (begane grond) of 35 m² eerste- en tweede verdieping nog bij.

"De eerste en tweede etage delen het trappenhuis en de lift, maar verder hebben ze de privacy op de verdieping. Iedere bewoner beschikt daarnaast over een eigen parkeerplaats, wat in het centrum van Den Burg al lang geen automatisme meer is. Op de fiets ben je daarnaast in drie minuten bij de winkels."

Meer informatie over de appartementen met 'uitzicht en ideale zonligging' is te vinden op de website van De Texelse Makelaars of middels een persoonlijk en vrijblijvend gesprek.

De Texelse Makelaars zijn bereikbaar via 0222 - 313 555 of info@detexelsemakelaars.nl. Het bezoekadres is aan de Bernhardlaan 182 in Den Burg.