Voorkant van het Sinterklaasboek, waarin het verhaal zich afspeelt in een Texels decor.
Voorkant van het Sinterklaasboek, waarin het verhaal zich afspeelt in een Texels decor.

Texels Sinterklaasboek

'Sint op Texel – Het pakjesavontuur', is de titel van het voorleesboek dat Rotaract Texel uitgeeft. Het speelt zich om en op het eiland af en is vanaf 4 november verkrijgbaar.

Het verhaal is bedacht door oud-Texelaars Berend Weilers en Marga Harinck, waarna Joop Rommets de voorleesteksten heeft geschreven. Illustrator Cecile de Boer heeft de tekeningen gemaakt.

In het verhaal komt de pakjesboot in zwaar weer terecht. Sint en de pakjes raken overboord. Sint vindt zijn weg naar het eiland, maar gaat het Sint en de Pieten ook lukken om de pakjes op tijd bij de kinderen te brengen?

De prijs van het boek is €9,95. Dankzij sponsoring van Texelse bedrijven wordt de opbrengst van het boek volledig besteed aan het goede doel. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het Pietendorp, dat Rotaract Texel jaarlijks organiseert bij Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora.

Het boek verschijnt in beperkte oplage en is nu al te bestellen via de webshop van VVV Texel: www.texel.net/nl/sintoptexel. Vanaf 4 november tevens verkrijgbaar bij onder meer Nauta Boek en VVV Texel.