Afbeelding
Foto: Ed Witte

Schrijven

Woensdagochtend, ik zit er helemaal klaar voor om een artikel te gaan schrijven over parkeren in Den Burg aan de hand van het bezoek dat het college dinsdagavond aan de dorpscommissie van Den Burg bracht. Nou ja, er moet wel eerst even een mailtje naar de provincie met een paar vragen over woningbouw. Dat moet op tijd de deur uit.

Ik ben er nog niet mee klaar of de Texelstroom vraagt om aandacht. De boot vaart al geruime tijd zonder problemen, maar dinsdag was er iets met het elektrisch systeem. Even navraag bij TESO wat er aan de hand is, zodat er een bericht mee kan op de website van de krant. Het verhaal over het parkeren ligt lonkend te wachten, maar eerst even de boot. Intussen houd ik in de gaten hoe een bericht over een parachutist die een schoen verloor zich ontwikkelt. Het bericht hierover bij ons op de site wordt opgepikt door NH Nieuws en korte tijd later vindt het zijn weg in de landelijk media.

Tien voor half elf: bericht TESO is rond, maar het parkeerverhaal schuift nog even door. Er staat een afspraak op De Fontein waar Texelse leraren een themadag over taal hebben. Tien minuten later ben ik tot mijn verrassing zelf onderdeel van een taaloefening van de themadag. Opdracht van de oefening: lees met een mond vol beschuit een tekst voor. De ander moet proberen te volgen wat je vertelt en moet kunnen navertellen wat je hebt voorgelezen. Nou kan ik zonder beschuit in mijn mond ook vrij goed onduidelijk praten, maar ik voldoe graag aan de opdracht. Dan maken we die opdracht gewoon een stukje moeilijker...

Terug op de redactie wordt de aandacht gevraagd door een collega die een nogal lastig te vinden artikel nodig heeft. Dat zijn altijd leuke klussen, maar lastig blijkt in dit geval echt lastig. Edoch, bijna kom ik toe aan dat parkeerverhaal, maar daar zeilt de nieuwbouw aan de Groeneplaats voorbij. De laatste bedrijfsruimte is ook ingevuld, dus meteen maar even een bericht voor de site. Maar dan, aan het begin van de middag is het eindelijk zo ver: het parkeerverhaal. Althans, deze column kan er nou ook nog wel bij... :-)

Jeroen van Hattum