Hugo Groothuis en Elda Panoto
Hugo Groothuis en Elda Panoto Foto:

Debuut golfer Hugo Groothuis (15) in Nederland tot en met 16

Hugo Groothuis heeft dit weekend een interland gespeeld met het Nederlands Golfteam tot en met 16 jaar. Het Nederlands team bestond uit vier meisjes en zes jongens. Op de Spiegelven Golf Club in Genk speelden vier landen om de overwinning. De spelvorm was matchplay waarbij de jongens één foursome en vier singles speelden.

Zaterdagmorgen werd met 4,5 - 3,5 gewonnen van Finland. Zaterdagmiddag won Nederland met 5 - 3 van Zwitserland. Helaas werd zondag met 4,5 - 3,5 verloren van België. Uiteindelijk bleken 3 landen evenveel winstpunten te hebben en werd Nederland tweede op basis van het aantal gewonnen partijen.

Het was de eerste keer dat Hugo deel uitmaakte van het Nederlands team tot en met 16 jaar. Hij was met vijftien jaar de jongste deelnemer en met twee gewonnen wedstrijden leverde hij een goede bijdrage aan het teamresultaat. Volgens de traditie moest hij vanwege zijn eerste deelname speechen in het Engels tijdens het diner op zaterdagavond. Gezien de reacties heeft hij ook die test met verve doorstaan. Groothuis junior kwam in het verleden al wel uit voor andere jeugdteams.