Eilandquiz 2019: testen kennis over Texel en gezellige middag

In De Toegift in Den Hoorn wordt zondagmiddag 10 november voor de eerste keer de Eilandquiz gehouden.

De Eilandquiz 2019 is een Texelse quiz waarbij de deelnemers worden getest op hun kennis over Texel, Texelaars en de Texelse actualiteit. Er kunnen maximaal tien teams meedoen.

De Eilandquiz wordt georganiseerd door Henk Slikker en Jeroen van Hattum uit Den Burg. Zij werkten in 2018 al eens samen tijdens de voorbereidingen voor het verkiezingsdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen en besloten een tijdje geleden de samenwerking een vervolg te geven in een quiz.

De Eilandquiz bestaat uit meerdere ronden met diverse soorten vragen over het eiland. Daarbij komt het aan op tact, kennis en snelheid. Deelname kost €25,- per team. Per team kunnen maximaal zes personen meedoen. Het geld dat na de gemaakte kosten overblijft, wordt aan de Texelse voedselbank gedoneerd. De quiz begint zondag 10 november om 15.00 uur en duurt tot het eind van de middag. De Toegift biedt de deelnemers na afloop van de quiz speciaal voor de gelegenheid voor €12,50 per persoon een speciale Eilandquizhap aan (van tevoren reserveren).

Aanmelden voor de quiz is mogelijk bij De Toegift via mail@detoegift.com. De Eilandquiz staat los van de Teamkwis Texel die vorige week werd gehouden. "We hebben met de bekendmaking van de Eilandquiz bewust even gewacht op de Teamkwis, zodat we geen onduidelijkheden zouden krijgen", laten Jeroen van Hattum en Henk Slikker weten.