Dione Stax en Maartje Kamphuis-Wesselsz.
Dione Stax en Maartje Kamphuis-Wesselsz. Foto:

Lof voor kinderboek oud-Texelse

Een mooi moment voor oud-Texelse Maartje Kamphuis-Wesselsz. Vorige week las nieuwslezeres Dionne Stax kinderen uit groep 3 van de Godelindeschool in Naarden voor uit haar kinderboek 'De Kinderkoningin', een verhaal waarin de stoutste wensen van kinderen worden vervuld.

Stax las voor in het kader van de Kinderboekenweek. De eerste regels van de samenvatting van het boek, geven eigenlijk al aan wat voor kinderboek het is. "Wakker gesnuffeld worden door een zebra, terwijl er een aap aan je lamp bungelt. Blauwe schimmelkaassaus die ineens heel lekker smaakt. Toverbillen om eindeloos windjes mee te laten. Een deftige dokter onder de slagroomtaart en een juf met een patatkanon. Ontdek het geheim van de Kinderkoningin, doe een wens en zie hoe de gekste dingen gebeuren!"

Kinderen gaan volledig op in het boek en de recensies zijn lovend. Het kinderboek krijgt bij Bol.com tot op heden vijf sterren, het hoogst haalbare. Eén van de ouders schrijft bijvoorbeeld: "Wat een heerlijke voorleesverhalen, precies de juiste lengte voor een bedtijdverhaaltje voor mijn 6-jarige. Ze ligt in een deuk om die malle Kinderkoningin, vooral het verhaaltje van Dirk en de Dierentuin spreekt erg tot de verbeelding - ook door de leuke illustraties. Aanrader, overigens ook voor wat oudere kinderen om zelf te lezen."

En een ander schrijft: "Fantastisch leuk kinderboek dat afwijkt van traditionele kinderboeken omdat het vooral grappig en geestig is."