Texel neemt punt mee uit Zwolle

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben vrijdagavond een punt overhouden aan de uitwedstrijd tegen IFC Zwolle in Zwolle.

Het was voor het eerst dat Texel aantrad tegen IFC, een ploeg uit de topklasse die afgelopen jaar promoveerde naar de eerste klasse na een serie van ongeslagen wedstrijden. Een ingewerkte ploeg dus en daar kwamen de spelers van Texel achter. De Texelse voetballers kwamen in de eerste helft niet goed in de wedstrijd, haalden niet hun gebruikelijke niveau en gingen daardoor met een 1-0 achterstand de rust in.

Dat moest beter, maar dat kwam het in de tweede helft aanvankelijk niet meteen van. IFC wist opnieuw het doel te vinden, waardoor Texel met 2-0 achter kwam te staan. Anderhalve minuut voor tijd begonnen de kansen echter te keren. Texel kreeg een penalty en die werd benut door Jesper Arkenbout waardoor het 2-1 werd en Texel de aansluiting bij de tegenstander terug had.

De ploeg van coach Martijn de Veij verkeerde op dat moment in de gunstige positie dat IFC al vijf fouten had gemaakt en dat Texel bij een volgende fout van IFC een tienmetertrap op doel zou krijgen. Dat gebeurde waarna Yorgo Helleman koelbloedig bleef en de gelijkmaker binnenschoot. Dat betekende een eindstand van 2-2 en alsnog een punt voor Texel. Texel staat na twee gespeelde wedstrijden op de vijfde plaats in de eerste divisie van het zaalvoetbal met vier punten. De ploeg speelt komende vrijdagavond om 20:45 uur in de TXL Sporthal in Den Burg tegen ONR1 uit het Drentse Roden.