Revitaliseringsfonds €1,4 miljoen voor versterking verblijfsrecreatie

Ondernemers met verblijfsrecreatie die dit ook in de toekomst aantrekkelijk willen houden kunnen voor ondersteuning een beroep doen op het Revitaliseringsfonds Kop van Noord-Holland.

Het Revitaliseringsfonds, ter grootte van €1,4 miljoen is een project van het regionaal stimuleringsprogramma De Kop Werkt!, van de vier Kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. De verblijfsrecreatie is een belangrijke economische motor in de Kop van NH, onderdeel van de grotere regio Holland boven Amsterdam. De regio heeft de ambitie om in 2030 de best presterende verblijfsrecreatiesector van Nederland te hebben.

Wethouder Hennie Huisman hoopt dat Texelse ondernemers van het fonds gebruik gaan maken. "Het fonds richt zich primair op campings en bungalowparken en is bedoeld om ondernemers te ondersteunen om hun bedrijf ook in de toekomst aantrekkelijk te houden. Er kan een beroep worden gedaan op het expertteam bijvoorbeeld bij het maken van een bedrijfsplan. Door te werken aan kwaliteitsverbeteringen en goed in te spelen op wat de gast wil, kunnen de recreatieondernemers hun positie verbeteren. Een mooie kans om het bedrijf samen met externe deskundigen door te lichten. Het is altijd goed om de mogelijkheden te verkennen."

Doorontwikkeling

De regeling voorziet in een ondersteuning op tal van kansen en uitdagingen. Van de inzet van een expertteam om ondernemers te ondersteunen bij de doorontwikkeling van hun bedrijf of transformatieopgaven, tot aan een serieuze bijdrage in fysieke investeringen in de verduurzaming van het aanbod en de omgeving.

Het aanvraagformulier, het reglement en nadere informatie is te vinden op www.nhn.nl/revitaliseringsfonds .