Joker is vanaf deze week te zien in Cinema Texel.
Joker is vanaf deze week te zien in Cinema Texel. Foto: Niko Tavernise

Opera, actie en kindervermaak

Wat is er met dit herfstweer nu lekkerder dan in de bioscoop hangen? Deze week kan men terecht voor maar liefst drie nieuwe films, te weten 'Joker', 'Trouble' en 'Everest De jonge Yeti 3D'. Daarnaast is er een dinsdag 8 oktober om 19:45 uur wederom live-uitzending van het Royal Opera House in Londen, ditmaal met Mozarts' 'Don Giovanni'.

Joker van regisseur Todd Phillips draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond. Phillips' rauwe karakterstudie over Arthur Fleck, een rol van Joaquin Phoenix, gaat over een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham. Overdag te boeken als clown, 's avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian, maar hij ontdekt dat hij zelf altijd het mikpunt is van de grap. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing.

Het hondje Trouble is geboren met een gouden bot in zijn mond. Hij heeft alles wat zijn hondenhart begeert. Zijn baasje, een rijke barones, is de allerliefste! Maar als zij er plotsklaps niet meer is, wordt Trouble door haar kinderen bij het vuilnis gezet. Als blijkt dat ze zonder hem geen kans maken op de erfenis, ontstaat er een klopjacht op Trouble.