Afbeelding
Foto:

Kritische Langeveld: "Nu doorpakken"

"Alles leuk en aardig. Ik ben hartstikke trots op de jongens en het is leuk wat ze vandaag gedaan hebben. Ook hoe ze de Texelse landbouwsector op de kaart hebben gezet. Maar iedereen - ook de politici in Den Haag - gaat nu weer over op de orde van de dag. We moeten nu doorpakken en zorgen dat we op een juiste manier in het nieuws blijven komen", stelt LTO Texel-voorzitter Arnold Langeveld beschouwend op het grote boerenprotest van afgelopen dinsdag.

Thuisgekomen zag hij het protest in meerdere programma's voorbijkomen. Hij deelde zijn bevindingen woensdag met zijn mede-demonstranten. In een app - die hij zelf deelt met redactie - stuurt hij: "Bij Nieuwsuur ging het in mijn optiek dik mis! Die kerel van D66 en de interviewer waren wat te mans voor de boerin die daar zat! Er werd met totaal foute cijfers gegoocheld! En dat maakt mij intens boos! Er moet vooral gezorgd worden dat de goede mensen aan tafel komen! Anders was het zinloos! Realiseer serieus dat we daar samen aan moeten blijven werken! Echt, ik ben onwijs trots hoe het gister is gegaan! Maar vandaag gaan ook de politici weer over tot de orde van de dag! En wij ook! Maar als we echt wat willen moeten de juiste mensen in Den Haag aan tafel, en moet er gewerkt worden met de juiste cijfers! Hoe gaan we dat bewerkstelligen ? Het baart mij serieus zorgen."

Volgens Langeveld zijn de boeren nog altijd teveel verdeeld in verschillende groepen. "Ik zit bijvoorbeeld bij LTO. Maar daar is ook niet iedereen bij aangesloten. We moeten dit echt samen doen", laat hij weten. De Texelse boeren kijken terug op een prachtige dag en zijn trots op de manier waarop de boeren zich hebben laten zien. Maar ook zij zullen weten dat de toekomst allerminst is veiliggesteld en dat er voor agrarisch Nederland spannende tijden aankomen.

De foto's werden gemaakt door Arnold Langeveld, Robin en Yvonne Wijten, Bryon Kaczor, Anina Bergamin en Agractie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding