Bibi van der Slikke en Isabella de Ridder van Qnipp Kapsalon.
Bibi van der Slikke en Isabella de Ridder van Qnipp Kapsalon. Foto: Gerard Timmerman

Qnipp Kapsalon naar Kogerstraat

Dertig jaar na de opening verhuist Qnipp Kapsalon naar de Kogerstraat.

Bibi van der Slikke heropent haar kapperszaak in een verbouwd pandje aan de Kogerstraat, zaterdag 5 oktober van 14:00 tot 17:00 uur is iedereen welkom er een kijkje te nemen.

Bibi: "Ik was negen toen mijn moeder de salon in de Waalderstraat opende. We woonden er boven, uit school deed ik beneden een koppie thee. Ik ken alle ins en outs. Op mijn vijftiende ben ik zelf als kapster begonnen bij Cocky in De Koog. Daar ben ik in de leer geweest. Daarna ben ik naar Salon Henri van Prins gegaan. En toen ben ik naar Amsterdam vertrokken en daar als kapster gaan werken. Ik wilde ervaring op doen. In Amsterdam durven ze wat meer...."

Maar daarna weer lekker terug naar Texel, aan de slag bij Qnipp, waar Bibi (39) nu al geruime tijd de scepter zwaait. "Een Texelaar is zo van: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Wel netjes en met de mode mee. We krijgen hier ook veel toeristen en dan hoor je nogal eens: 'Op Texel heb je zo'n in de wind-kapsel nodig".

"Het leuke aan dit vak is dat ik er mijn creativiteit in kwijt kan. En mensen gaan blij de deur uit. Dan zeg ik tegen mezelf: Zo, dat heb ik goed gedaan!"

Bibi doet het werk samen met Isabella de Ridder, die al bijna twintig jaar bij Qnipp werkt. Bibi: "We kennen elkaar nog van Salon Henri. We weten wat we aan elkaar hebben, ik kan alles aan Isabella vragen. We hoeven elkaar maar aan te kijken en weten wat we bedoelen. We delen lief en leed met elkaar."

"Dit pand stond al een tijdje te koop. Het mooie was dat er ook een woning aan vast zit. Vind maar eens zoiets. Ik ben daarom héél blij dat de familie Van Etten het mij heeft gegund."

Stoer als ze is, sloeg ze zelf aan het verbouwen. "Uiteindelijk heb ik toch een bouwvakker in de arm moeten nemen. Ik ben héél tevreden zoals het is geworden." Sfeervol, een beetje industriële look en voldoende ruimte voor de twee kappersstoelen, andere voorzieningen en een ruim plekje om even te wachten."

Bibi en Isabella werken op afspraak, maar wie spontaan binnenloopt kan doorgaans ook snel worden geknipt. Tel. 312227.