TOP juicht aantal

aspecten toe

Het Texels Ondernemers Platform (TOP) is gedeeltelijk positief over de voorstellen van het college over de toeristenbelasting. (Zie rechts).

In een eerste reactie laat TOP het volgende weten: "Een aantal aspecten van deze voorstellen juichen we toe: onderzoek naar tariefdifferentiatie bijvoorbeeld. Maar het vasthouden aan het 7- nachten-maximum is ook heel belangrijk voor de logiessector."

Tegelijkertijd is het TOP-bestuur er ook voorstander van de belastingmogelijkheden breed te ontwikkelen om de druk van de toeristenbelasting te verminderen; geldigheid van het Texelvignet voor het hele eiland kan de inkomsten daaruit bijvoorbeeld misschien nog verbeteren en drukt niet alleen op de logiessector.

Onderzoek of dagtoerismebelasting een optie kan zijn is interessant want dit kan ook bijdragen aan het verdelen van de belastingdruk. De ondernemers blijven overigens wel streven naar systematiek voor toeristenbelasting die modern is, administratieve druk vermindert en uiteindelijk kostenverlagend is".