De ijsbaan in Den Burg.
De ijsbaan in Den Burg. Foto: Google Maps

Petitie tegen parkeren op ijsbaan van Den Burg

Op internet is een petitie opgezet om te voorkomen dat de ijsbaan van Den Burg wordt heringericht tot parkeerplaats. Volgens de mensen achter de petitie zou het beter zijn om van Den Burg-Zuid een groene entree te maken en geen parkeerwijk. Met de komst van het nieuwe gemeentehuis, de uitbreiding van de OSG, de bouw van de nieuwe sporthal en in de toekomst ook het Onderwijscentrum is er volgens hen al veel steen en bestrating in de omgeving gekomen. De ijsbaan verdient het volgens de petitie om een interessant en rijk groengebied te zijn en een plek waar kinderen kunnen spelen en sporten.

Volgens het concept Parkeer- en Verkeerscirculatieplan voor Den Burg, dat tot 14 oktober ter inzage ligt, wordt de ijsbaan heringericht als parkeerterrein om de parkeerdruk rond het centrum van Den Burg te verlagen. Bedoeling is dat de ijsbaan een parkachtige omgeving wordt met honderd parkeerplaatsen. Het moet volgens het concept-plan ook ruimte bieden voor grootschalige activiteiten zoals de kermis en het circus.

De petitie loopt via de website secure.avaaz.org op internet. Donderdagmiddag hadden meer 350 mensen de petitie tegen het parkeren getekend.