Jordy Westerlaken viert het Nederlands kampioenschap met het publiek.
Jordy Westerlaken viert het Nederlands kampioenschap met het publiek. Foto: KartPhoto.com

Jordy Westerlaken Nederlands kampioen karten in Rotax Max

Het was vóór de start uiteraard nog even spannend, maar hij stond er zeer goed voor en dat bleek vervolgens ook tijdens de wedstrijd zelf.

Jordy Westerlaken uit Den Burg werd zondag in Eindhoven voor de eerste keer Nederlands kampioen karten in de tweetakt. Hij pakte de titel in de seniorenklasse van de zogeheten Rotax-Max. Al vanaf de eerste wedstrijd in de competitie was de Texelse karter sterk en overtuigend aanwezig, waardoor hij er het hele seizoen goed voor stond. In totaal werden voor het kampioenschap zeven wedstrijden gehouden in Nederland, Duitsland en België. Jordy werd daarbij meerdere keren eerste. In Eindhoven eindigde hij als zevende. De klasse bestond, afhankelijk van waar er gereden werd, uit 25 tot 36 kartrijders.

De titel betekent voor Jordy deelname aan het WK karten dat eind oktober in het Italiaanse Sarno wordt gehouden en dat was aan het begin van het seizoen één van zijn dromen. Op het circuit van Sarno komen vierhonderd karters uit circa zestig landen in actie. Namens Nederland worden tien karters afgevaardigd onder wie Jordy.

"Komende donderdag hebben we een bespreking met de ploeg over de voorwaarden en we krijgen allemaal een pak op maat voor het WK." Zijn doel is goed door de voorrondes te komen en een finaleplaats op het wereldkampioenschap te bemachtigen. In totaal beginnen negentig rijders aan de seniorenklasse in de Rotax-Max onder wie twee Nederlanders (Jordy en Luna Bloem uit Didam).

De Texelaar heeft inmiddels meerdere keren meegedaan aan het NK karten tweetakt waarbij hij meerdere keren dichtbij een podiumplaats eindigde. Hij had dit seizoen zijn zinnen gezet op het daadwerkelijk bereiken van een podiumplaats en dat was met succes. De Texelse karter werd dit jaar en in 2017 ook al twee keer winterkampioen in het karten.