Winst Texel'94 op Zeemacht

De zaalvoetballers van Texel Futsal zijn de nieuwe competitie in de eerste divisie van het zaalvoetbal begonnen met een 3-4 overwinning op Zeemacht in Den Helder.

Het was meteen een topper in de eerste divisie: Zeemacht speelde vorig seizoen in de eredivisie en geldt als kandidaat voor het kampioenschap in de eerste divisie. Texel heeft de afgelopen seizoenen echter ook een gedegen reputatie opgebouwd en geldt eveneens als kanshebber voor een hoge notering.

De eerste slagen in de wedstrijd waren echter voor Zeemacht dat bij rust met 3-1 voorstond. Het Texelse doelpunt kwam op naam van Jesper Arkenbout. Tijdens de rust besloten de spelers van Texel er een tandje bij te zetten en het tempo op te voeren, waarna Texel de wedstrijd naar zich toe wist te trekken en ook niet echt meer in gevaar kwam.

Jesper Arkenbout tikte het tweede Texelse doelpunt binnen, waarna Yorgo Helleman voor de gelijkmaker zorgde. Patryk Nieboer maakte het vierde Texelse doelpunt. Zes seconden voor tijd werd het nog even spannend, omdat Texel een 10-meter-trap tegen kreeg, maar die werd gestopt door doelman Ali Smit.

De volgende competitiewedstrijd van Texel in de eerste divisie is op vrijdag 4 oktober in Zwolle tegen IFC Zwolle, een nieuwkomer in de eerste divisie.