Winst voor G-team

Het G-team van Texel'94 heeft de voetbalcompetitie zaterdag geopend met een doelpuntrijke wedstrijd. WMC G2 uit Heerhugowaard werd met 7-6 verslagen. De Texelse goals werden gescoord door Haithem Ismael (5) en Adriaan van Liere (2).

Texel'94 startte te gehaast. Voor het doel wist men niet de rust te behouden, zodat dit nog geen goals opleverde. Pas nadat WMC op voorsprong was gekomen werd Texel'94 gevaarlijker. Vóór rust wist de ploeg nog driemaal te scoren. Met rust was de stand 3-1.

De tweede helft was Texel'94 lange tijd heer en meester. Via 4-1 werd de voorsprong uitgebouwd naar 6-3, Dit gebeurde 10 minuten voor tijd. Plotseling was Texel'94 de kluts kwijt en vocht WMC zich vijf minuten voor het einde terug naar 6-6. Beide teams gingen nu volop voor de winst waarbij Texel de gelukkige werd. Kees van der Vis leverde een voorzet af welke een WMC-verdediger leek te onderscheppen. In plaats van de bal op zijn borst aan te nemen ving hij de bal op met beide handen waarna hij schrok en de bal snel weggooide.

Scheidsrechter Sjef Boom kon niets anders doen dan Texel'94 een penalty toe te kennen. De strafschop werd benut door Adriaan van Liere. Analisten kwamen tot de slotsom dat de drie punten toch wel verdiend op Texel waren gebleven.