Lieke Schuijl (voorgrond) in actie op het Nederlands Kampioenschap Estafette in Eindhoven.
Lieke Schuijl (voorgrond) in actie op het Nederlands Kampioenschap Estafette in Eindhoven. Foto: Guido Schuijl

Zilver NK zwemster Lieke Schuijl

Zwemster Lieke Schuijl heeft met haar team van MSV Zeemacht op het Nederlands Kampioenschap Estafette in Eindhoven dit weekend een zilveren medaille veroverd.

Lieke (10) zwemt nu drie jaar bij Zeemacht. Drie uur per week traint ze in Den Helder en een uur op Texel, begeleid door Sverre Eschweiler. Het dames miniorenteam van Zeemacht bestond, naast Lieke, uit uit Chaya Bremer, Nikki Hofland en Romée Smit. De estafette ging over drie afstanden, waarbij afwisselend school-, wissel- en vrijeslag werd gezwommen.

Het team zwom buitengewoon sterk en behaalde de zilveren medaille achter Hieronymus (Roosendaal) en voor ZPC Amersfoort. De eerste slag werd geslagen op de 4×50 meter schoolslag, waar het team de inschrijftijd met zes seconden verbeterde en als tweede eindigde.

De volgende klap aan de concurrentie werd op de 4x 50 meter wisselslag uitgedeeld, die het team winnend afsloot met wederom een tijd onder de inschrijftijd. Op de afsluitende 4x 50 meter vrije slag werd een derde plek behaald, waarbij alweer sneller werd gezwommen dan de inschrijftijd. Uiteindelijk was dit goed voor een fraaie tweede plaats in het eindklassement.