De auto wordt uit het water van de haven van Oudeschild gehesen.
De auto wordt uit het water van de haven van Oudeschild gehesen. Foto: Willem Sangers

Niet op de handrem: auto in haven Oudeschild

Vergeten op de handrem te zetten en vervolgens ging het mis. Diverse Texelaars kwamen zaterdagmiddag in actie op de haven van Oudeschild, nadat daar een auto in de haven terecht was gekomen. De auto, van een Texelaar, verdween geheel onder water, maar werd er ook weer vlot uitgehaald. Er zat niemand in toen hij in de haven belandde.

Johan Bremer van de Arenicola ging als duiker te water om de auto te lokaliseren en om banden van een kraan van Werner Dros aan het voertuig vast te maken. Kraanmachinist Louw Tromp takelde het voertuig vervolgens weer uit het water. Dros zijn manschappen waren een eindje verderop bij de dijk aan het werk en kwamen meteen naar de haven, nadat ze hadden gehoord dat er een auto in het water lag.

Dros liet het voertuig naar zijn bedrijf aan de Harkebuurt afvoeren waar een paar leerling-monteurs aan de slag gingen om de auto te reinigen en schoon te maken. Doel is de wagen weer aan de praat te krijgen, maar of dat lukt na een duik in het zoute water is vooralsnog de vraag. Er wordt in ieder geval een poging ondernomen. Gisteren werd er nog aan de auto gewerkt.