Afbeelding
Foto:

Restaurant BOSQ klaar voor najaar

Nu de tenten zijn opgeruimd, de bezoekers huiswaarts zijn gekeerd en glazen weer in de kast staan wordt bij Restaurant BOSQ, in appartementenhotel Bos en Duin aan de Bakkenweg, de balans opgemaakt van Texel Culinair, vorig weekend in De Koog.

"We kijken terug op een fantastisch en zeer succesvol weekend", vertelt chef-kok Robin Koenen, die samen met zijn vrouw Marlies het restaurant runt. "Mede door het mooie weer waren er erg veel bezoekers op de been, wat natuurlijk een uitdaging is voor ons team in de stand. Gelukkig hadden we genoeg hapjes en drankjes op voorraad om de vraag aan te kunnen. We hebben vele complimenten mogen ontvangen van de gasten, dat is waar we het uiteindelijk voor doen. Het is natuurlijk een paar dagen flink doorwerken voor onze medewerkers, temeer omdat ons restaurant ook de hele week voorafgaand en tijdens het evenement praktisch was volgeboekt. We draaiden dus op twee locaties en dat is elke keer best wel spannend".

De inspanningen bleven niet onopgemerkt: De vijfkoppige jury beoordeelde het gerecht met Noordzeekrab met flan van sushirijst en komkommer-oesterschuim als beste gerecht van het evenement en overall eindigde BOSQ als tweede. "Een meer dan uitstekend resultaat, we zijn hier erg blij mee", meldt Koenen. "Uiteraard hebben wij de andere winnaars hartelijk gefeliciteerd, maar eigenlijk verdient iedereen een pluim die het evenement mogelijk maakt"

Tijd om stil te zitten is er aan Bakkenweg 16 niet, het team is alweer druk bezig met de plannen voor het najaar. Zo wordt er een nieuw menu gelanceerd en worden de arrangementen voor de feestdagen alweer online gezet. "Het concept van ons restaurant is dat gasten meerdere gerechten proeven tijdens hun lunch of diner, dat kan in de vorm van een verrassingsmenu maar ook à la carte. Op het nieuwe menu staat in ieder geval het prijswinnende gerecht met noordzeekrab, maar ook BOSQ klassiekers als okonomiyaki (Japanse tortilla, red.) met kreeft, Iberico Secreto en gepofte koolraap met gefermenteerde kool blijven op het menu. Ook is de champagnesabayon terug van weggeweest. Wat er nieuw is? "Dat moet je dan gauw maar komen proeven", nodigt de chef uit.