Licht op groen voor huizen Kompasschool

De gemeenteraad heeft het licht op groen gezet voor nieuwbouw op de locatie van de voormalige Kompasschool aan de Molenstraat in Den Burg.

De raad stemde in met de bouw van acht middeldure koopwoningen en acht tot tien zorgappartementen/startersappartementen. Bedoeling is dat de appartementen van Woontij worden. De acht koopwoningen worden twee-onder-een kappers die volgens Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (bouwen in eigen beheer) moeten worden gerealiseerd.

Het college had aanvankelijk het voorstel op tafel gelegd om vier koopwoningen te bouwen, maar had als alternatief ook acht genoemd. Daar ging de voorkeur van de raad naar uit in verband met de woningnood. Woningen in het duurdere segment moeten helpen de doorstroming op de huizenmarkt te verbeteren.

Wethouder Edo Kooiman (grondzaken) zei zo snel mogelijk aan de slag te willen gaan nu de raad het licht op groen heeft gezet. Hij kon echter nog geen duidelijk antwoord geven op de vraag van partijgenoot William Witte (Texels Belang) wanneer de sleutels van de nieuwe woningen worden overgedragen.

Dat is volgens de wethouder onder meer afhankelijk van het woningbouwprogramma, de bouwwereld en tussenpersonen. Kooiman hield een slag om de arm of het lukt om de huizen al in 2020 klaar te hebben. Hij kon aan de hand van vragen van Elias Marseille (GroenLinks) niet garanderen dat het bestaande groen op de locatie intact blijft. "Het hele terrein wordt opnieuw ingericht." Er komen ook parkeerplaatsen en er staat een groen- en speelvoorziening ingetekend.