André Hazes en band op het podium van Evenementenhal Texel bij De Krim.
André Hazes en band op het podium van Evenementenhal Texel bij De Krim. Foto's: Jeroen van Hattum

Volop feest bij optreden Hazes

Over een paar weken staan ze drie keer in Ahoy in Rotterdam, maar zaterdagavond stonden André Hazes en zijn band al op het podium van de Evenementenhal op vakantiepark De Krim.

Hazes en zijn 11-koppige band gingen voluit met eigen werk en met nummers van Hazes senior die deze week vijftien jaar geleden overleed. Het betekende een dijk van een avond met een optreden waar de energie vanaf spatte.

Het optreden betekende voor een hoop Texelaars ook dat er geen overtocht met de boot hoefde te worden gemaakt om een dergelijk concert bij te wonen. Een ritje met de auto, de fiets of de bus naar De Cocksdorp was voldoende. Bij aankomst stonden op het terrein van De Krim direct diverse verkeersregelaars klaar om het verkeer in goede banen naar de parkeerplaatsen te leiden, waardoor de avond ook meteen goed begon.

Die lijn werd doorgetrokken bij aankomst bij de Evenementenhal en binnen in de zaal zelf. Het was allemaal strak geregeld, er liepen veel medewerkers van De Krim rond voor de begeleiding, er was op diverse plekken een bar ingericht en er liepen diverse mensen rond die de veiligheid in de gaten hielden. De zaal was vol, maar dan wel dusdanig vol dat vrijwel overal nog prima te lopen was. De verlichting van het podium zag er strak uit en qua temperatuur was het binnen ook prima te doen in de volle zaal.

Hans Polderman uit Den Burg had de eer om de avond muzikaal te openen en af te sluiten met een Afterparty. Zanger Glenn de Koning uit Zaandam verzorgde het voorprogramma, waarna André Hazes en band ten tonele verschenen. Die stonden ongeveer anderhalf uur op het podium waarbij vol overgave eigen werk van Hazes junior voorbijkwam en diverse nummers van Hazes senior.

De 25-jarige Hazes wekte even de indruk dat - tot verrassing van alles en iedereen - Marco Borsato op het podium zou verschijnen, maar dat bleek een grap. In plaats van Borsato kwam Glenn de Koning naar voren om samen met Hazes een duet te zingen. Borsato treedt overigens binnenkort wel op met Hazes, maar dat is bij de drie concerten eind oktober in Ahoy. Bij één van de nummers kreeg Hazes het publiek en masse op de knieën om vervolgens met zijn allen te springen. Een poging om de zaal tien seconden stil te krijgen legde het finaal af tegen de vaste gewoonte op Texel om tijdens optredens rustig met elkaar door te kletsen. Daar viel Hazes niet van om; het was hem bij andere optredens ook nog niet gelukt een zaal een paar seconden volledig stil te krijgen.

Het lukte hem wel om de zaal finaal mee te krijgen en daar ging het uiteindelijk om. Voor wie na het optreden geen zin had om meteen naar te huis te gaan, was er de Afterparty van Hans Polderman en daar bleven ook veel Texelaars voor hangen om nog even door te feesten.

Afbeelding
Afbeelding