Afbeelding
Foto: Job Schepers

Joram Timmerman en zijn team beleven absolute topdagen

Het kan even niet op voor Joram Timmerman. Dit weekend werd hij met zijn team van Kook Atelier gekozen tot overall-winnaar van de zestiende editie van Texel Culinair en maandag is hij vijfde geworden bij de 'TheFork Restaurants Awards', een verkiezing van de beste nieuwe restaurants van heel Nederland. Frenchie uit Haarlem staat op 1.

het Algemeen Dagblad schrijft: "Het is de eerste keer dat TheFork Restaurants Awards in ons land worden uitgereikt. De naamgever van de nieuwe prijzen is het bedrijf dat in februari 2015 het bekende restaurantplatform Iens opkocht." De selectie was in handen van 31 topchefs. Zij nomineerden voor TheFork Restaurants Awards evenveel Nederlandse chefs die hun restaurant hebben geopend tussen januari 2018 en februari 2019.

Het oordeel over Kook Atelier luidt: "Het Kook Atelier, gelegen op Texel, is een duurzaam restaurant met veel aandacht voor lokale producten. Sterrenchef Jef Schuur nomineerde het restaurant vanwege de duurzame, no waste manier van werken. En dat dan ook nog op Texel, wat niet makkelijk is. Chef-kok Joram Timmerman haalt zijn inspiratie voor de gerechten uit de seizoenen en de omgeving."

Toekomstplannen

Dit jaar voegden Joran en zijn vriendin Valerie Jongeneel hun bedrijf samen en nu is het tijd voor een volgende stap: Het ambitieuze koppel opent in het voorjaar van 2020 de deuren van hun boerderij op Oost met elf ruime suites en een intieme tuin. "Voortaan verwelkomen wij ook de gasten van het eiland voor een compleet gastronomisch verblijf. Op slechts een steenworp afstand van de Waddenzee kan men slapen, eten, en genieten van het Texelse Wad. We zijn trots en enorm blij met deze twee prachtige titels. Zeker nu we zo bouwen aan de toekomst. We kijken ernaar uit onze droom op Oost met elkaar te realiseren."