Zaaltarief nieuwe TXL Sporthal naar verwachting €14,- per uur

Het college wil het uurtarief voor de nieuwe sporthal in Den Burg vooralsnog vaststellen op €14,00 per uur per zaaldeel.

Dat blijkt uit een aangepast voorstel dat woensdagavond in de raadsvergadering wordt besproken. Een tarief van €14,00 per uur is hetzelfde als wat ook in het nieuwe tarievenbeleid voor de gemeentelijke sportaccommodaties stond. Dat beleid wordt eerst nog eens nader met betrokkenen besloten, maar er moet woensdag wel een besluit over de sporthal worden genomen, omdat die vanaf maandag 30 september voor sporten in gebruik is.

Het college stelt tevens voor om voorlopig van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 18:00 een dalurenkorting van 25 procent op de zaalhuur te hanteren. Dan geldt een tarief van €10,50 per uur per zaaldeel. Doel van de dalurenkorting is volgens het collegevoorstel om de nieuwe sporthal zo optimaal mogelijk te bezetten. Voorwaarde is wel dat het gebruik van de sporthal door scholen gegarandeerd is en geen hinder van ander gebruik ondervindt. Voor zowel de basisscholen als het voortgezet onderwijs is het daltarief overigens niet van kracht, daar wordt de huur van de zalen voor gymonderwijs op andere manieren gefinancierd.

Het college heeft het nieuwe tarief samengesteld op basis van een onderzoek naar huurprijzen bij bestaande sporthallen in gemeenten die vergelijkbaar zijn met Texel. Dat leidde tot een ondergrens van €7,15, een bovengrens van €16,15 en een gemiddeld zaaltarief van €11,49 per uur. Volgens het college is het reëel om binnen de marge van €7,15 en €16,15 op een zaalprijs van €14,- te gaan zitten, omdat er sprake is van een hele nieuwe sporthal. Het huidige zaaltarief voor Ons Genoegen is €12,08 per uur en €8,50 uur voor de Beatrixzaal in Den Burg. De nieuwe sporthal is afgelopen vrijdag opgeleverd door Bouwgroep Dijkstra Draisma. Vrijdag 27 september is de officiële opening.