Concentratie bij Pieter Langeveld, vlak voor het rijden van de WK-finale.
Concentratie bij Pieter Langeveld, vlak voor het rijden van de WK-finale. Foto: Sil van Heerwaarden

Pieter Langeveld geplaagd door pech tijdens WK stockcarrijden

Hij was klaar voor een mooie prestatie in de finale van het WK stockcarrijden in het Engelse Kings Lynn, maar de praktijk pakte helaas anders uit.

Pieter Langeveld uit Eierland werd afgelopen zaterdag in de WK-finale in Kings Lynn van achteren aangereden, waarna hij op een andere crosser botste en voortijdig uitviel. De crossers kwamen er goed vanaf, de stockcars wat minder. Het was een teleurstelling voor de Texelse stockcarrijder die een sterk seizoen achter de rug heeft en zich overtuigend had geplaatst voor het WK in Engeland.

Langeveld begon goed in de eerste voorrondes op vrijdag waarbij hij als tweede en later als derde eindigde. Bij de zogeheten Grand Nation die ter afsluiting werd gereden, begon de eerste pech en moest hij als gevolg van een lekke band voortijdig de race beëindigen.

Zaterdag werd Langeveld zevende tijdens een tijdrit waarbij de niet-Engelse rijders moesten rijden voor een startplek in de finale. Het leverde hem de twaalfde startrij aan de binnenkant op, niet direct een gunstige plek om te starten. Langeveld wist niettemin een aantal deelnemers in te halen, waardoor hij bij één van de herstarts op de twaalfde positie lag. Daarna ging het echter mis, werd hij aangereden en botste hij zelf op een ander waardoor het WK stockcarrijden voor hem voortijdig klaar was.

De auto werd in no-time gerepareerd, zodat Langeveld kort na de finale alsnog in een herkansingswedstrijd in Kings Lynn aan de slag kon gaan. Hier had hij echter de pech opnieuw een lekke band te rijden, waardoor hij niet finishte.

Zondag reed Langeveld wedstrijden in het Engelse Northampton. In de eerste manche sloeg opnieuw het 'bandenduiveltje' toe waardoor hij voor de derde keer een lekke band had, iets dat hem tot dan toe weinig was overkomen. Later behaalde een vijfde plaats, maar dat was net niet toereikend voor een plaats in de finales van de wedstrijden in Northampton, waarna de spullen werden ingepakt voor de terugreis naar Texel. Langeveld was donderdag met een groep Texelaars in een grote bus naar Engeland vertrokken, zodat ze met elkaar de finale in Kings Lynn konden bekijken.

Langeveld werd eerder dit jaar Nederlands kampioen stockcarrijden bij de ACON in Sint Maarten en hij werd tevens clubkampioen van de ACON.