Mariska Witte met Cadanza, winnaar in de Z-klasse.
Mariska Witte met Cadanza, winnaar in de Z-klasse. Marloes van der Vis

Mariska Witte en Leonie van Schaik succesvol bij cross SGW

Mariska Witte en Leonie van Schaik zijn eerste en tweede geworden tijdens de samengestelde wedstrijd die afgelopen weekend bij Den Burg werd gehouden.

Dat was in de cross in de Z-klasse. Mariska reed met Cadanza, Leonie met Elviro La Grande. Er deden diverse Texelaars mee aan het evenement. In de L-klasse (categorie CDE) pakte Nelle den Nijs een achtste plaats met Silver. Luna Marin Hidalgo pakte de derde plaats in de klasse B (categorie DE) met Oreo. Marieke Waaijer reed in die klasse met Dominique naar een zeventiende plaats en Anniek van Liere werd er achttiende met Janice.

In de B-klasse categorie P pakte Roos Bloemendaal de derde plaats met Billie Boy. Mirjam Hin werd zestiende met Pneunet s Erco en de 22ste plaats was voor Manon Visser met Bailey. Maria den Nijs pakte in de klasse B categorie P de achttiende plaats met Chapeau. Fien Schraag reed in de klasse B categorie BC en had de pech voortijdig uit te vallen.

Er deden in totaal circa tweehonderd ruiters en amazones mee aan het evenement op het land van Piet Kooiman, Maarten Hoogenbosch en Jan Hin nabij Den Burg. Na het voltooien van de dressuur en een springparcours mochten ze door naar de cross waarbij onderweg diverse hindernissen stonden die bouwploeg PSV Texel had opgebouwd.