Maurice Christo van Meijel: aquarel in Galerie Posthuys
Maurice Christo van Meijel: aquarel in Galerie Posthuys Foto:

Groente en fruit in Galerie Posthuys

De oorsprong van de tentoonstelling "Groente en fruit" was een stronk spruitjes uit de tuin van boer Lap. Met wilde bladeren en vol gezonde spruiten was het een lust voor het oog. Maurice Christo van Meijel maakte een serie aquarellen en Gerrie Lulof ging aan de slag met klei.

Daarna ging het snel: tuinbonen, radijzen, rode paprika's, wortelen en uien. Ook andere kunstenaars gingen aan het werk. Rudolf Valster heeft al jaren een gezonde obsessie voor citroenen en heeft het scala voor deze tentoonstelling uitgebreid met knolselderij en venkel. Danielle Vidal-Ausseil hield het bij tropisch fruit zoals mango's en ananas. Elke kunstenaar in zijn eigen stijl en met een vertrouwde techniek. Met een knipoog naar de rijke traditie van groente-en fruitstilleven. Smakelijk kijken.

"Groente en fruit" is tot en met 20 oktober te zien. Er is nieuw werk van Gerrie Lulof (keramiek), Maurice Christo van Meijel (aquarellen), Rudolf Valster (olieverf op paneel) en Danielle Vidal-Ausseil (tekeningen). Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open van woensdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Danielle Vidal-Ausseil: stilleven in Galerie Posthuys
Rudolf Valster: schilderijen in Galerie Posthuys
Gerrie Lulof: keramiek in Galerie Posthuys