Wat ik zeggen wou

Fietsen Bolwerk

Ik ben het volledig eens met de ingestuurde brief van Theo Boom over het openhouden van het pad voor fietsers buitendijks langs de Schans en Ceres. De natuur en vogels hebben mijn inziens echt geen last van passerende fietsers. In verband met mijn beroep heb ik vele luchthavens ter wereld gezien en ik kan melden dat veel vogels gewoon nestelen naast landingsbanen!!!! Ook ter hoogte van de Schorren mag niet buitendijks gefietst worden, maar voor de luchtmacht is het wel toegestaan daar vlakbij te "knallen"????

Wel ben ik het eens met het plan voor de aanleg van verhogingen om de verkeerssnelheid in te perken op de Redoute en het Bolwerk, maar nu lees ik dat er op het Bolwerk ook gekleurde fietsstroken komen, ik ben van mening dat deze stroken het niet veiliger maakt.

Als bewoner van de De Ruyterstraat zie ik veel grote groepen fietsers over het Bolwerk gaan naar en van de haven, meestal schooljeugd onderweg naar een rondvaart. Deze groepen hebben niet voldoende ruimte met een gekleurde strook, het zou veel veiliger zijn om het prachtige fietspad langs de Redoute door te trekken naast het Bolwerk tot de Barentszstraat, de groenstrook erlangs is breed genoeg.

Dit zou ook de mogelijkheid geven om de De Ruyterstraat alleen voor voetgangers toegankelijk te maken. Op deze manier kunnen fietsers ons mooie dorp veilig bewonderen en passeren, gescheiden van voetgangers en auto-verkeer.

Kees Jongedijk,

Oudeschild.