GP The Cowboy Gun beleefde een topweekend.
GP The Cowboy Gun beleefde een topweekend. Foto: Cool Running Paints

'GP The Cowboy Gun' uit Oosterend kampioen

Een topweek voor de hengst 'GP The Cowboy Gun' van Theo en Ilonka den IJzerman uit Oosterend. Tijdens Het Europees Kampioenschap voor American Painthorses in Oost-Beieren (D) - de grootste American Paint Horse Show op het WK in Texas na - werd de Europese titel gepakt.

De hengst wist met amazone Kim van Dort van trainingsstal Starnmeer diverse grote namen te verslaan en de titels European Champion (goud) Green Open Reining en Reserve (zilver) Open JR Reining ite behalen. Cowboy heeft hiermee binnen drie shows zijn 'Register of Merit Reining' behaald en is voor het stamboek bewezen voor dit onderdeel, heel knap op pas 4-jarige leeftijd. Theo de IJzerman en de hengst 'CR Superman Sugar Pep' behaalden een zevende plaats in de Open Ranch Riding All Ages.

Er is ook nog in teamverband gestart, waarin Nederland een vierde plaats behaalde in de Nations Cup waarin Kim en Cowboy de reining ook nog dik wonnen. Bij 'Cool Running Paints' zijn ze super trots op de behaalde resultaten van Kim van Dort en hun dekhengst GP The Cowboy Gun.