Beleid voor sportaccommodaties na kritiek vooralsnog van tafel

De gemeenteraad neemt vooralsnog geen besluiten over het nieuw tarievenbeleid voor de gemeentelijke sportaccommodaties op het eiland.

Het college nam de voorstellen voor het nieuwe beleid terug, nadat er dinsdagavond tijdens behandeling in de commissievergadering zware kritiek op was geuit. De Texelse Sportraad, overlegorgaan voor sportverenigingen op het eiland, was niet geraadpleegd over de nieuwe tarieven en voelde zich overvallen. Volgens bestuurslid Rob Rook was het niet goed mogelijk om de genoemde tarieven op hun merites te beoordelen.

Voorzitter Martin Baptist van Atletiekvereniging Texel en bestuurslid Andrew Albers van Gymvereniging Texel hadden eveneens de nodige kanttekeningen bij het nieuwe beleid en gaven de gemeente het advies eerst nog eens met betrokken sportverenigingen in overleg te treden. Wethouder Jaap Vlaming (sport) kreeg vanuit de politieke partijen dusdanig veel vragen op zich afgevuurd, dat hij het spoor even bijster raakte en een schorsing nodig had om voor zichzelf de boel op een rijtje te krijgen. Eind van het liedje was dat het voorstel van tafel ging.

Tijdens de raadsvergadering van 18 september komt naar verwachting nog wel een voorstel op tafel om in ieder geval een voorlopig tarief voor de nieuwe sporthal vast te stellen. Volgens het huidige voorstel zou dat €14,- per uur per zaal moeten worden. Wethouder Vlaming opperde dinsdagavond de gedachte om het daltarief van 16:00 tot 18:00 uur uit te breiden naar 15:00 tot 18:00 uur mits dat de scholen niet in de weg zit. Dan gaat het om 25 procent korting op de zaalhuur.