Jan-Jelle van der Vis, Michel Heidbuurt en Giel Koorn.
Jan-Jelle van der Vis, Michel Heidbuurt en Giel Koorn. Foto: Eigen foto

Solexers dik tevreden na slijtageslag

Jan-Jelle van der Vis, Michel Heidbuurt en Giel Koorn hebben €1202,50 opgehaald voor KiKa (Kinderen Kankervrij). De leden van solexvereniging Steeksleuteltje 9 deden dit door mee te doen aan een 24-uurs estafette in Heeswijk-Dinther.

De mannen zijn erg tevreden. Michel vertelt: "Het ging goed. We reden al snel naar de 33ste plek en daarna hadden een beetje problemen met onze trap-as. Dat heeft ons wat heeft gekost om te maken en zo zakten we af naar de vijftigste plek. Maar we reden langzaam maar zeker weer naar voren. We konden uiteindelijk weer terug rijden naar de 29ste plek."

Maar toen zat het de mannen opnieuw tegen en was er weer werk aan de winkel voor monteur John van de Zwaag. "Bij de laatste wissel (we moesten nog een uur) was de trap-as weer stuk. het blok zat er scheef op en we merkten dat de voorvork gescheurd was. Hierdoor zat het wiel er ook scheef in. Om het probleem met scheef blok op te lossen moesten we maar harder door de bochten, zodat we niet meer zoveel hoefden te trappen."

Een scheef blok is één ding, een gescheurde voorvork een tweede. "Er waren twee mogelijkheden. Of hij breekt af en Giel gaat over de kop... of hij blijft heel. Giel dacht dat het het eerste zou worden, maar we hoopten op het laatste. Dat was gelukkig zo. We reden hem uit en werden dertigste. Dat is beter dan vorig jaar en dat was het doel. Een geslaagd weekend. We weten nu wat we voor volgend jaar moeten doen. We hebben weer aantal aanpassingen nodig en we gaan ook wat aan het blok doen, om hem harder te laten lopen. Volgende keer is doel om bij de eerste 25 te eindigen", besluit Michel.

In totaal werd €21.703,70 voor KiKa opgehaald.