Duel om de bal.
Duel om de bal. Foto: Willem Sangers

Oosterend wint van ZDH

De eerste derby van het seizoen is gewonnen door S.V. Oosterend. In eigen huis won SVO in de beker afgetekend van ZDH uit Den Hoorn, het werd uiteindelijk 4-0.

Het spel in deze derby was in de eerste helft niet volgens verwachting. De thuisploeg was de bovenliggende partij, maar kon dat niet omzetten in een voorsprong. ZDH-spits Tom Bijl kopte uit een corner op de lat en een één op één situatie werd niet benut. Meer konden de gasten niet bieden tegen een te sterk Oosterend. Vlak voor de rust werd een aanval goed uitgespeeld. Vanaf rechts werd Myren Helleman de diepte ingestuurd en zijn lage voorzet op maat werd knap in het doel gewerkt door Sijb Vlaming. In de rust werd keeper Grozspietsch gewisseld voor debutant Sander Bremer.

Na de rust werd het spel van Oosterend zorgvuldiger en werd ZDH naar achter gedrukt. Het was wachten op een volgende treffer. Dit gebeurde twintig minuten na rust. Martijn Drijver kreeg de bal 25 meter voor het doel voor de voeten. Hij aarzelde niet en raakte de bal fantastisch en de bal vloog snoeihard en onhoudbaar in de verre hoek. Het leek de bevrijdende en ZDH geloofde er niet meer in. Oosterend kreeg meer ruimte en won conditioneel meer terrein. Sijb Vlaming en Myren Helleman scoorden beide nog en zo won Oosterend terecht met 4-0 de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.

Over twee weken een uitwedstrijd voor de beker tegen JVC.