Oud-Texelaar Jos Kuip fietste met familie en vrienden van Brabant naar Texel
Oud-Texelaar Jos Kuip fietste met familie en vrienden van Brabant naar Texel Foto: Ria Witte - Kuip

Tiende en laatste 'Gessel-Tessel'

Oud-Texelaar Jos Kuip, zijn familie en aantal vrienden hebben zaterdag voor de tiende en laatste keer de fietstocht 'Gessel-Tessel' verreden.

Als oud-Texelaar komt Jos Kuip nog regelmatig naar zijn geboortegrond en zo bedacht hij ooit van zijn woonplaats Sint-Michielsgestel (tussen Den Bosch en Boxtel) naar Texel te gaan fietsen. Hij activeerde zijn fietsclub (waaronder ook zijn familie) en dat werd de start van de fameuze 'Gessel-Tessel'. In hun eigen "GT" outfit reed de groep van zeven personen zaterdag via het pontje over de Maas, over de brug bij Zaltbommel, langs de Vecht naar Weesp, waar ze op hun vaste stek pauzeerden. Via de Schellingwouderbrug waar familie hen aanmoedigde, ging de tocht naar Purmerend. In Alkmaar werd een hapje gegeten en toen naar het laatste stuk naar Den Helder, ruim op tijd voor de boot van 15:30 uur na een afstand van 215 kilometer.

De deelnemers waren Jos Kuip, zijn vrouw Babette Kuip - Van de Wal, hun zonen Bob en Bart Kuip en Rob van der Stelt, Jules Somers en Dirk van Roosmalen. Het was volgens de zeven een geweldige laatste tocht met prima fietsweer, vaak de wind in de rug en zonder pech onderweg.