Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Volop diversiteit op eerste Tipitoe festival

Acupunctuur, tarot reading, paaldansen, mindfull boxen, meditatie, een ijsbad, lopen over glas, yoga, stembevrijding en een mindful wandeling.

Slechts een greep uit de vele activiteiten tijdens het eerste Tipitoe Festival bij Landgoed De Bonte Belevenis. Bezoekers konden kennis maken met allerlei uitingen van gezondheid en levensstijl. Oefeningen, therapieën, workshops en andere activiteiten tussen de reguliere en de alternatieve zorg. Lichamelijk en op het geestelijke vlak. Ontspannen, persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en genieten. Laagdrempelig "Een plek waar alle zintuigen worden geprikkeld, maar ook waar je in alle rust kunt genieten van een verantwoord hapje en drankje", omschrijft de organisatie.

Acupuncturiste Eefje Aalberts ontfermt zich in de Healing Garden over een vrouw met jetlag. De naalden brengen haar tot rust. Eefje is niet ontevreden over de respons. "Ik heb hier mensen uit Zaandam en Utrecht gehad, soms speciaal voor het festival naar Texel gekomen. Enthousiaste reacties. Mensen kunnen een rondje maken en hier en daar iets proberen."

Zoals bij haar in de stand, gaat het er zondagmiddag op het hele terrein relaxed aan toe. Geen grote drukte, maar er is wel reuring. Er zijn workshops gaande. Er klinkt gezang, afkomstig van de de cursus stembevrijding door Lauri Brons. Een eindje verder loopt de 12-jarige Caitlynn Boscaljon blootvoets over vlijmscherpe glasscherven. Ze vertrekt geen spier, als ze van het glasbad stapt, is er geen wondje op haar voeten te bekennen. Zo laat haar vader Vincent ook andere mensen dit ervaren. Een kwestie van doelen stellen. "Het glas is de eerste hindernis die je moet overwinnen." Caitlynn weet heel duidelijk wat háár doel is. "Piloot worden." Het zal haar vast lukken. Volop belangstelling ook bij paaldanseres Madelief Vijtters. Ze demonstreert haar spierbeheersing onder meer met de "Fire man". "Speels en een heel goede manier om je spieren te ontwikkelen." De 8-jarige Mare toont al draaiend rond de paal de "Pole step".

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding