Onze banen aan de Slingerweg.
Onze banen aan de Slingerweg. Foto: Jeu de Boulesclub Den Burg

Nieuwe tarieven voor sportaccommodaties

Jeu de Boulesclub Den Burg en Honden Club Texel (gebruikers van grond naast zwembad Molenkoog) krijgen eveneens te maken met nieuwe tarieven voor de huur van hun accommodaties.

Voor de Jeu de Boulesclub gaat de huur van het terrein omhoog van €660,13 naar €1041,13. Voor de hondenclub stijgt de huur van €700,80 naar €1041,13 per jaar. Dat is de prijs die volgens het herziene beleid straks wordt gerekend voor een half natuurgrasvoetbalveld.

Volgens de gemeentelijke stukken die aan de politieke partijen zijn verzonden, hebben beide verenigingen begrip voor de herziening van het tarievenbeleid. Bij de Jeu de Boulesclub leidt het mogelijk wel tot een contributieverhoging van €5,- per lid. Dat pakt mogelijk ongunstig uit voor de leden die financieel minder draagkrachtig zijn.

De hondenclub wil een tariefsverhoging afgewogen zien tegen het onderhoud dat de gemeente op het terrein pleegt. Volgens de gemeente is onderhoud echter geen reden om te gaan differentiëren. Het nieuwe tarievenbeleid wordt op 3 september door de politieke partijen in een commissievergadering besproken.