Onderzoek naar bot

Het Coldcaseteam van de politie Haaglanden gaat onderzoek doen naar een bot dat vorige week op het strand nabij natuurgebied De Muy is gevonden.

Dat heeft een woordvoerder van de politie desgevraagd bevestigd. Foto's van het gevonden bot werden afgelopen week gedeeld op Facebook, waarna daar werd vastgesteld dat het een menselijke bot moest zijn. Volgens de vindster gaat het om een spaakbeen. Er is overigens sprake van één bot en niet twee.

Een van de reageerders gaf op Facebook het advies om de vondst van het bot te melden bij het Coldcaseteam van Haaglanden en dat gebeurde. Volgens de politiewoordvoerder kan het nog wel een tijdje duren voordat het Coldcaseteam concreet aan onderzoek van het gevonden bot toekomt; het team heeft veel werkzaamheden op het bureau liggen.

Op de website fossiel.net is te lezen dat het Coldcaseteam van de politie Haaglanden het project "Noordzee Slachtoffers" onder haar hoede heeft. Dat project is gericht op nabestaanden van vermiste personen die op zee zijn gebleven. Met behulp van DNA-materiaal wordt geprobeerd de herkomst van teruggevonden botten te achterhalen.