Afbeelding
Foto:

Biljartvereniging TOG heeft plaatsen vrij

Biljartvereniging TOG (Tot Ons Genoegen) heeft plaats voor een paar nieuwe spelers.

Bij de biljartclub is ruimte voor een paar nieuwe leden. Er wordt gebiljart op dinsdag- en vrijdagmiddag, in de periode 15 september tot 15 april. Gespeeld wordt in "De Witte Burcht" aan de Molenstraat in Den Burg. Dit betekent beslist niet dat alleen mensen uit Den Burg lid kunnen worden, er doen nu al verschillende spelers uit de buitendorpen mee. Uiteraard bestaat een biljartclub die 's middags speelt voor het grootste gedeelte uit gepensioneerden, maar ook voor mensen die door hun werk 's avonds moeilijker kunnen, zijn onze speeltijden een mooie en welkome oplossing. We hebben nog geen vrouwelijke leden, maar ook die zijn van harte welkom.

Misschien bestaat het idee dat je om op een biljartclub te kunnen goed moet kunnen biljarten. De eerste vraag is dan wat is goed en de tweede hoe ga je met niveau verschil binnen de vereniging om. Dit wordt net als bij andere biljartclubs opgevangen door het spelen naar je gemiddelde. Dit betekent dat hoe beter je speelt, hoe meer punten je moet maken. Zo ontstaat er een mooi evenwicht tussen de verschillende spelers, is het spelen van spannende wedstrijden mogelijk en zijn er redelijk gelijke kansen om op het eind van het seizoen als kampioen gekroond te kunnen worden.

Want natuurlijk is, net als bij elke sport, willen winnen belangrijk.

"Misschien kunt u best wel een balletje stoten, maar heeft u er nooit zo bij stil gestaan op een biljartclub te gaan of speelt de gedachte mee ik kan het niet goed genoeg. Neem maar aan het is leuk en gezellig, spelers die komen gaan niet meer weg", meldt het bestuur.

Voor meer informatie of opgave als lid kan contact worden opgenomen met:

Dirk Terpstra, voorzitter, tel. 313640 of 06-42469346; Han Keijser, secretaris, tel. 313332 of 06-20499718; Frans van Westenbrugge, penningmeester, tel. 761747 of Theo Bakker, wedstrijdleider, tel. 322006.