Eva van der linde en Jerenzo.
Eva van der linde en Jerenzo. Foto: Esmee Geijtenbeek

Vijf winstpunten voor Eva van der Linden en Jerenzo Texel

Menig Texelse amazone heeft mooie resultaten behaald tijdens de gecombineerde dressuur- en springwedstrijd die zondag werd gehouden op manege Akenburg.

Uitschieter van de dag was Eva van der Linde die met de goedgekeurde dekhengst Jerenzo Texel maar liefst vijf wintspunten (211,5 en 208) bij elkaar wist te rijden in de klasse M1. Van der Linde werd tweemaal eerste.

Vier dikke winstpunten (213 en 189,5) waren er voor Rosanne van der Slikke met Puck in de klasse B. Rosanne werd eenmaal eerste. De andere eerste prijs was in deze klasse weggelegd voor Fien Schraag met Mambo no. 5 die eveneens vier winstpunten (208 en 200) bij elkaar reed. Ook Nynke Moorman en Nala behaalden vier winstpunten (191 en 212,5). Cato Kaan behaalde er drie (188 en 196).

Mery-Lou Moormann reed met Fernando twee nette proeven in de klasse Z1 en behaalde en eerste plaats met drie winstpunten (208 en 231). Noor Witte werd met Rafael eenmaal eerste in de andere proef (klasse Z2) en behaalde twee mooie winstpunten (228 en 240).

Vier winstpunten (205 en 198) in de klasse L2 waren er voor Imme Schraag met Leuns Veld's Cassini. Zij werd tweemaal eerste. Marilyn Stroo- Brouwer reed met haar paard Sylvona twee nette proeven in de klasse Z1 en behaalde twee winstpunten (210 en 213,5) en ook werd zij tweemaal eerste. Met dit resultaat promoveerde zij naar de hogere Z2-klasse.

In de klasse BB was er tweemaal prijs voor Lotte Jongejan die met Snuitje twee nette proeven reed (203,5 en 190,5). Bij het springen werd er wisselend gereden, uitschieters bij de pony's waren Fien Schraag (L) en Britt Kikkert (B), die twee heel mooie foutloze rondes neer wisten te zetten. Zij werden beide tweemaal eerste. De zusjes Eliene en Anniek van Liere en Nynke Moormann, Imme Schraag en Cato Kaan reden ook twee nette parcoursjes waar enkel een balkje naar beneden viel.

In de klasse BB bleef Lotte Jongejan eenmaal foutloos en Romina Winnubst reed een foutloze ronde in de klasse B. Bij de paarden waren de prijzen weggelegd voor Marian van der Geest en Annemieke Bos. Van der Geest werd tweemaal eerste met een nulronde en een rondje met een balkje in de klasse M. Annemieke Bos werd eerste met een foutloze ronde in de klasse B. Mariska Witte reed tweemaal een mooi M-parcours met een pechbalkje.

Foto: Imme Schraag vastgelegd door Vivian Hesen.