Deelnemers aan de crossloop van ZDH.
Deelnemers aan de crossloop van ZDH. Foto: Willem Sangers

Weinig verrassingen bij vijfde crossloop ZDH

Ideaal loopweer bij de vijfde crossloop van ZDH waar vrijdagavond 81 deelnemers de strijd met elkaar aanbonden. De 4 kilometer mannen werd met overmacht gewonnen door Tim Kerkmann uit Berlijn in 14,56 minuten. Broer Jan heerste bij de 8 kilometer mannen met een tijd van 28.54 minuten. Bij de 1 kilometer miniloop was bij de meisjes Nelline Toutenhoofd de snelste, zij won in 4.03 minuten. Haar zusje Fransien werd tweede in 4.13 en Tess Brandenburg werd met 4.29 minuten derde.

Bij de jongens werd deze afstand gewonnen door Mervin de Witte in een tijd van 3.34 minuten. Hij versloeg Floris Jacob Toutenhoofd die 3.53 liep. Derde werd Stijn Opten in 4.02. De 4 kilometer voor vrouwen was een prooi voor Berber van der Duim uit Den Hoorn. Zij liep een tijd van 19.35 minuten. De acht kilometer voor vrouwen werd gewonnen door Lucie Veeger in 37,22 minuten. Teun Nieuwenhuis was opnieuw de snelste op 4 vier kilometer bij de jeugd. Hij kwam na 18.07 min over de finish. De 8 kilometer voor veteranen werd – hoe kan het ook anders – gewonnen door Jordy Vinke. Hij won in 30.10 minuten.

Aanstaande vrijdag is de laatste crossloop. Dan wordt de wegens warmte afgelaste wedstrijd van 19 juli ingehaald. Na de loop wordt het eindklassement bekendgemaakt. Iedereen die vier keer of vaker heeft meegelopen dingt mee. Inschrijven kan vanaf 18:40 uur in de kantine van ZDH.