Door De Dennen tijdens de zomercrossloop.
Door De Dennen tijdens de zomercrossloop. Foto: Willem Sangers

Deelnemersrecord

93 deelnemers namen zondag deel aan de zesde zomercrossloop van AV Texel die werd gehouden in De Dennen, een record. De omstandigheden waren goed. Jordy Vinke was als zo vaak weer één van de winnaars.

Ed Zijl, trouwe deelnemer van de zomercrossen van AVTexel, had zijn trainingsgroep van AV Voorschoten'97 meegenomen voor een verenigingsuitje op Texel. Ze deden met z'n allen mee aan de 4150 meter. Op deze afstand werd Jordy Vinke uit Oudeschild gemakkelijk eerste in 14.56 minuten. Hij bleef ruim een minuut voor Tim Kerkmann (16.01), die de dag ervoor naar Strenderpop geweest was en dus niet presteerde als anders.

Bij de dames was Nathalie van Veen uit Zwijndrecht eerste in 17.37 minuten. Op de 8,3 kilometer was Wim Opten uit Annen verreweg het snelst, hij finishte in 33.34 minuten. Coen Schoonheden uit Den Burg werd tweede in 35.25. Beste dame was Wilma Tijsseling uit Oudeschild in 39.17.

Bij de jeugd over één kilometer was Tijs Witte uit Alkmaar veel te snel voor de rest. Hij klokte 3.54 minuten. Tijmen Ravesteijn (4.20) en zijn broer Leander (4.23) uit Rotterdam mochten voor het zilver en brons naar voren komen. Bij de meisjes was Lotte Voorneveld uit Tiel de snelste in 4.34 minuten Het zilver was voor Roxean de Kroon uit Oosterend in 4.59 en derde werd Mirte Schuijl uit Den Hoorn in 5.09.

De twee kilometer werd gewonnen door Resa Witte uit Alkmaar in 9.31 minuten en de snelste jongen was Ruben Voorneveld uit Tiel in 9.37.

De volledige uitslag is te vinden op www.avtexel.nl, zo ook alle foto's die gemaakt zijn. De volgende loop die AVT organiseert is de Krimstrandloop op woensdagavond. Inschrijven vanaf 18.45 uur bij paal 28, de start is om 19:30 uur.