Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Beeldverslag van Strenderpop

Twaalf Texelse bands traden zaterdag op tijdens Strenderpop. Een grote diversiteit aan muziekstijlen en persoonlijkheden passeerde de revue. Hiernaast een beeldverslag van dit bijzondere Texelse popfestival.

1. Rob Kooiman en Ben Bakker van The Seniors leven zicht uit op hun gitaren. Voor de tweede keer in successie. Wellicht geldt volgend jaar: drie keer is scheepsrecht.

2. Jari van Dijk, oftewel Jerry Island, maakte indruk met zijn eigen hiphop nummers. De jonge Oosterender kreeg met zijn aanstekelijke muziek menig toeschouwer in beweging en oogste veel waardering.

3. Jazzband Elline, met Pieter Duinker, Eline Jongejan en Michiel Dijkman. Laatstgenoemde betrad zaterdag drie keer het podium: solo als Banjo pickin foot tickin en met Club du mellomen, met Pieter Duinker, Kris Heijnen en zangeres Roos Dros.

4. Kinderen verdienen een zakcentje met het ophalen van lege flesjes. Zo zorgen ze dat er geen flesjes achterblijven op het festivalterrein.

5. Zangeres Mariƫlle Nitzsche van The GAF. De Oosterender band speelde een thuiswedstrijd. (Foto Ronald Timmer)

6. Bassis Rikus Kloosterhuis van de Phonetics. De band speelde eigen werk. (Foto Carlo Bakker)

7. Jeugdige belangstelling tijdens het optreden van Bluesselect.

8. Johan van der Ster, drummer van bluesband Hip Shake. Als intermezzo mocht ook Jan Frans Haveman tussen twee bands door op het drumstel roffelen.

9. Just'n Case, de band die als enige overbleef uit popfestival Overstag enkele jaren geleden, verzorgde een fraai optreden met bekende covers. De band had een volledig nieuwe setlist ingestudeerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding