Afbeelding
Foto: Jeroen van Hattum

Steeg Dorpsstraat-Nikadel in De Koog verbreed naar vijf meter

De steeg tussen de Dorpsstraat en de Nikadel in De Koog wordt verbreed om het dorp verder te ontwikkelen.

Het college heeft besloten een koopovereenkomst voor de aan- en verkoop van grond in de Jan Daaldersteeg te bekrachtigen, zodat de steeg tot vijf meter breed kan worden verbreed. De steeg is een verbinding tussen de Dorpsstraat en de taxistandplaats aan de Nikadel.

Bedoeling is dat het oude voormalige brandweerhuisje in de Jan Daaldersteeg op termijn wordt gesloopt om de verbreding mogelijk te maken. Het transformatorhuisje van Liander, dat bij het oude brandweerhuisje is gevestigd, krijgt een nieuw plekje in nieuwbouw op de hoek van de steeg en de Nikadel.

De ontwikkeling is onderdeel van het plan Planet De Koog om het dorp aantrekkelijker te laten worden. De gemeente, de dorpscommissie van De Koop, TOP, ondernemersvereniging De Koog aan Zee en de Verenigde Exploitanten van De Koog tekenden daarvoor op 15 november 2017 een convenant waarin de ontwikkelingen zijn opgenomen. Volgens het college komt de verbreding het algemeen belang van het dorp ten goede.

Als onderdeel van de aan- en verkoop van grond stelt het college de raad voor om bij een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan voor de Dorpsstraat de mogelijkheid voor een serre bij het restaurant op de hoek van de Dorpsstraat en de Jan Daaldersteeg op te nemen.