Archieffoto Dorian van Rijsselberghe.
Archieffoto Dorian van Rijsselberghe. Foto: Richard Langdon/Watersportverbond

Dorian test warmte bij toernooi op Olympisch water Enoshima

Dorian van Rijsselberghe stond maandag vooralsnog zevende bij het Olympisch Test Event dat deze dagen op het Olympisch water van de Japanse plaats Enoshima wordt gehouden.

Daar worden volgend jaar de Olympische Spelen gehouden en vooruitlopend daarop vindt er nu een pre-Olympisch toernooi plaats. Dorian zou aanvankelijk niet aan het toernooi meedoen omdat zijn teamgenoot Kiran Badloe al ging (elk land mag maar één deelnemer afvaardigden), maar hij kreeg van de organisatie het verzoek alsnog te komen. De tweevoudig Olympisch kampioen kampte de afgelopen maanden ook met een hardnekkige blessure aan zijn elleboog, maar die was net op tijd voorbij om weer pijnvrij te kunnen varen.

Een zevende plaats is niet hoog voor Dorian, maar hij liet van te voren al weten zonder verwachtingen aan de start te zullen verschijnen. Zijn focus ligt bovendien op het WK windsurfen dat van 22 tot en met 28 september op het Gardameer in Italië wordt gehouden. Dan moeten de punten worden gepakt voor deelname aan de Olympische Spelen. Dorian en Kiran strijden beiden om een ticket voor de Spelen en die strijd wordt – zo hebben ze onderling afgesproken – tijdens de WK's beslecht. Mede met het oog daarop heeft Kiran het Olympisch Test Event na één race verlaten in verband met een irritatie aan zijn rug. Hij hoopt met het nemen van rust tijdens het WK weer voluit te kunnen varen.

De windsurfers hebben in Enoshima te maken met behoorlijke warmte, maar daar wilde Dorian niet over mopperen. "Daar hebben we allemaal mee te maken. We zijn uren aan het maken en daar draait het om, want geen dag is hetzelfde hier. En het is wel goed om te ervaren hoe we het beste met de warmte om kunnen gaan. Als het zo warm is moet alles makkelijk zijn en wil je geen gedoe hebben."