Appartement in stolp

Het college staat positief tegenover een principeverzoek voor de realisatie van een recreatieappartement in een monumentale stolp aan de Hallerweg 33 bij boerderijcamping De Hal.

De verbouwing leidt niet tot aantasting van de monumentale waarden van het rijksmonument en het bestemmingsplan Buitengebied biedt volgens het college de mogelijkheid om in afwijking van de regels recreatieappartementen toe te staan in (monumentale) stolpen. "Op het perceel is in overeenstemming met de voorwaarden een reƫel agrarisch bedrijf aanwezig met een bedrijfswoning. Ook is hier omgevingsvergunning verleend voor kamperen bij de boer." De slaapplaatsen voor het recreatief appartement worden verrekend met de slaapplaatsen voor het kamperen bij de boer. "Het aantal eenheden zal moeten verminderen van 15 naar 13."

Het beoogde inpandige recreatieve appartement zorgt volgens het college niet voor een onevenredige toename van het verkeer. "Ook tast dit inpandige appartement niet de gebruiksmogelijkheden van de omringende percelen aan. De afstand tot dichtstbijzijnde agrarisch bedrijf is voldoende groot zodat de bedrijfsvoering hier geen last van heeft. Ook de naastgelegen woning wordt niet in de gebruiksmogelijkheden beperkt." De initiatiefnemers kunnen een aanvraag omgevingsvergunning indienen voor de verbouw van stolp.