Afbeelding
Foto: Job Schepers

@TXL

Dit was het dan

Ongeveer drie jaar heb ik voor deze mooie krant columns mogen schrijven, maar na vandaag leg ik de spreekwoordelijke pen neer. Andere leuke dingen zijn op mijn pad gekomen, dus is het voor mij een goed moment om het stokje door te geven. Toen ik in 2016 gevraagd werd om zo af en toe eens wat voor deze krant te schrijven, zat ik nog midden in mijn middelbare schoolperiode. Inmiddels heb ik de propedeuse van mijn studie binnen. Het kan verkeren.

Nu ik nog de mogelijkheid heb, zou ik in mijn laatste stukje graag een oproep willen doen. Vaak wordt gedacht dat jongeren niet zoveel vinden van wat er allemaal gebeurt en dat ze niet echt een mening hebben. Uit mijn eigen ervaring weet ik echter dat dit niet zo is. In tegendeel zelfs! Ik ken genoeg jongeren die een mening hebben die daadwerkelijk iets kan toevoegen aan de discussie en de uitkomst daarvan, maar die daar niks mee doen. Deze oproep is dan ook voornamelijk gericht aan alle mensen, en jongeren in het bijzonder, die wel iets vinden, maar dat niet delen. Laat je horen! Dat kan op verschillende manieren. Zo is iets insturen naar deze krant makkelijker dan je misschien zou denken. Als je dat wat te ouderwets vindt (en nu bevind ik me op glad ijs) kan het ook makkelijk via bijvoorbeeld sociale-media. Er zijn manieren genoeg, daar ligt het niet aan.

'Maar mijn mening doet er toch niet toe' is een gedachte die ik zelf ook vaak had. Niets is echter minder waar! Zeker als je nog relatief jong bent, horen mensen vaak juist graag wat jij van iets vindt, omdat er nog veel te weinig jongeren zijn die zich laten horen. Ik wil niet zeggen dat de belangen van jongeren niet kunnen worden behartigd door volwassenen, maar niemand weet beter wat je vindt dan jijzelf! Dus bij deze: laat je niet tegenhouden, maar laat je horen en maak het verschil! Ik hoop van harte dat een jongere zich geroepen voelt om mijn plaats in te nemen. Het is hartstikke leuk, en misschien zelfs nog een klein beetje nuttig ook. Adieu!

Jeffrey Eelman